Wervenkade Dordrecht

Wervenkade wordt een bijzonder nieuwbouw project met 60 woningen in de nieuwe wijk Stadswerven in Dordrecht. Wervenkade wordt gebouwd aan de Papendrechtsestraat met uitzicht op de Beneden Merwede. Het ontwerp van de nieuwbouw is van Klunder Architecten i.s.m. LAP Landscape & Urban Design in opdracht van projectontwikkelaar Bemog.

Locatie Wervenkade

Het woonblok komt naast het Wervenpark te liggen aan de Papendrechtsestraat. Op deze plekt ligt de vroegere scheepshelling van De Biesbosch waar de schepen uit het water werden getrokken. Het woongebouw heette eerst nog De Scheepsbouwmeester en De Werv maar de naam is aangepast naar Wervenkade. Beide namen refereren naar deze plek.

Wervenkade zal bestaan uit 41 luxe nieuwbouwappartementen en 22 ruime Kade-, Park- en Merwedewoningen met uitzicht over de Merwede en gelegen aan het groene binnenhof. Het gebouw zal trapsgewijs oplopend naar het water van de Merwede. Het luxe woongebouw wordt naast het bijzondere ecologische park aan de oever de Merwede gebouwd. Op deze plek wordt het gebouw in feite de entree van Stadswerven.

Stadswerven wordt ontwikkeld op de Kop van de Staart, rond de voormalige scheepswerf De Biesbosch.

Stadswerven

Tot nu toe werden alle woningen op Stadswerven ontwikkeld en gebouwd door Ontwikkelcombinatie De Werven (OCW), waarin projectontwikkelaar AM en bouwbedrijven Dura Vermeer en J.P van Eesteren samenwerken. Zij bouwen momenteel aan de andere kant, de centrum kant, van de wijk.

Meer nieuwbouw Stadswerven

Planning

De verkoop van de woningen zal in het 4e kwartaal van 2020 starten, waarna begin 2021 de bouw moet beginnen.

Projectgegevens

Naam: Wervenkade
Status: in ontwikkeling
Lokatie: Papendrechtsstraat
Categorie: Woningen
Architect: KlunderArchitecten, LAP Landscape & Urban Design
Opdrachtgever: 
Bemog
Start bouw: 2021
Realisatie: 2023

Meer info: Projectwebsite

loading map - please wait...

Wervenkade 51.819298, 4.688244 Wervenkade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *