Nieuwbouw Johan van Beverwijck vertraagd

De Johan van Beverwijck in het centrum van Dordrecht wordt een nieuw woongebouw met 53 appartementen. De nieuwbouw wordt gebouwd aan de Spuiboulevard op de hoek met de Johan de Wittstraat op de plek van het voormalige ANWB pand, dat al jaren leeg staat. De Johan van Beverwijck is ontworpen door Mei architects and planners en Copijn landschap architecten in opdracht van Van Pelt Ontwikkelt. In 2018 is de omgevingsvergunning al verleend. Maar de bouw is opnieuw vertraagd doordat de ontwikkelaar een nieuwe aannemer zoekt.

Spuiboulevard ontwikkeling

De drukke Spuiboulevard in Dordrecht gaat de komende jaren meer veranderen in een stedelijke woonomgeving. Naast het nieuwe appartementen complex De Johan van Beverwijck komt ook het Huis van Stad en Regio aan de Spuiboulevard.

Architectuur

Het woongebouw De Johan van Beverwijck krijgt 53 flexibel indeelbare appartementen. Mei architecten uit Rotterdam hebben het gebouw ontworpen als drie sculpturale blokken die uitkragen boven een levendige plint met bedrijvigheid. De plint is dubbelhoog, met genereuze entrees naar de woningen. Om goed aan te sluiten op de omliggende bebouwing is de gevel aan de Spuiboulevard opgedeeld in drie samenhangende delen die in kleur en textuur verschillen. Door verbijzonderingen in het metselwerk krijgen de dichte geveldelen een subtiele dieptewerking. De hoeken van het gebouw zijn verbijzonderd door enkele ‘happen’ uit het bouwvolume te halen. Ter plaatse van de rotonde aan de zogenaamde ‘rode loper’, de belangrijke voetgangersroute van het station naar de binnenstad, geeft de sculpturale hoek veel extra ruimte aan de openbare straat.

De zuidzijde aan de Beverwijcksplaats is informeler. Hier toont het gebouw zich met een compositie van balkons en terrassen als een echt ‘mensengebouw’. De gevel met royale terrassen op de zon loopt trapsgewijs af. De parkeergarage krijgt een afwerking van hoogwaardig geperforeerd aluminium, voorzien van een begroeiing met blauwe regen en clematis.

Meer nieuwbouw in Dordrecht

Projectgegevens

Naam: De Johan van Beverwijck
Status: in ontwikkeling
Lokatie: Spuiboulevard
Categorie: Woningen, winkels, horeca
Architect: Mei Architecten
Opdrachtgever: 
Van Pelt Ontwikkelt
Start bouw: nog niet bekend
Realisatie: nog niet bekend

loading map - please wait...

De Johan van Beverwijck 51.810922, 4.667687 De Johan van Beverwijck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *