Ontwikkeling woonwijk Gezondheidspark

Op 28 mei 2020 werd bekend dat Ballast Nedam door de gemeente Dordrecht is geselecteerd voor de ontwikkeling van de nieuwe woonwijk met 720 woningen tussen de Sportboulevard en het Albert Schweitzerziekenhuis uit te voeren. Het ontwerp van de wijk op locatie Middenzone Gezondheidspark is van architectenbureau Rijnboutt.

Bij het winnende plan is ingezet op een ontwikkeling waarin preventieve gezondheidszorg centraal staat. De nabijheid van het ziekenhuis en de sportfaciliteiten vormt een natuurlijke aanleiding en sterkt de visie om een gebied te realiseren waarbij gezond leven de rode draad vormt. Het inclusieve plan telt circa 720 woningen in een ruime diversiteit, uiteenlopend van sociale huur, middeldure huur, vrije sector huur als ook koopappartementen in diverse prijscategorieën.

Naast het hoogstedelijke woonprogramma bestaat de opgave ook uit het toevoegen van commerciële- en ondersteunende functies in de plinten. Ook wordt de bestaande parkeergarage uitgebreid om in de huidige en toekomstige parkeerbehoefte van deze locatie te kunnen blijven voorzien.

Rijnboutt Architecten

Architectbureau Rijnboutt is in Dordrecht ook betrokken bij de herontwikkeling van het Lindershuis. In 2005 ontwierp zij de nieuwe V&D en de woningen Gevulde Gracht in de herontwikkeling van het Statenplein en in 2007 het ontwerp van de verbouwing van de Drievriendenhof.

Projectgegevens

Naam: Gezondheidspark Middenzone
Status: in ontwikkeling
Lokatie: Gezondheidspark
Categorie: Woningen, winkels, horeca
Architect: Rijnbout Architecten
Opdrachtgever: 
Ballast Nedam
Start bouw: nog niet bekend
Realisatie: nog niet bekend

loading map - please wait...

Gezondheidspark 51.793165, 4.680862

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *