Huis van Stad en Regio

Het nieuwe Huis van Stad en Regio in Dordrecht zal onderdak gaan bieden aan de ambtelijke organisaties van de gemeente Dordrecht en de Drechtsteden, samen met Dordrecht Marketing/VVV en de Bibliotheek. De nieuwbouw aan de Spuiboulevard is ontworpen door het Deense architectenbureau Schmidt Hammer Lassen (SHL). Zij wonnen begin april 2020 de prijsvraag.

Spuiboulevard

Het nieuwe Huis van Stad en Regio maakt onderdeel uit van een grotere gebiedsontwikkeling van de Spuiboulevard. Deze ontwikkeling moet leiden tot een verbeterde aansluiting van de schil op de historische binnenstad.

Het Huis van Stad en Regio fungeert als een stedelijk knooppunt waar leren, werken en cultuur samenkomen. Het programma is dusdanig opgezet dat functies van de ene ruimte naar de andere kunnen doorlopen. Deze ontmoeten elkaar op de publieke begane grond.

Gebouw dat verbindt

Rondom het gebouw komen verschillende openbare ruimtes die het Huis van Stad en Regio verbinden met de omgeving. Door een sterke diagonale lijn worden voorbijgangers vanaf de boulevard het gebouw ingetrokken. Dat zorgt voor een sterke verbinding, zowel fysiek als visueel, tussen de omgeving en het centrale atrium binnen.

De gemeente Dordrecht schreef de prijsvraag uit omdat het huidige stadskantoor verouderd is en vanaf 2023 niet meer aan de minimale wettelijke eisen voor kantoren voldoet. 

Projectgegevens

Naam: Huis van Stad en Regio
Status: in ontwikkeling
Lokatie: Spuiboulevard
Categorie: Stadskantoor, VVV, Bibliotheek
Architect: Schmidt Hammer Lassen (SHL)
Opdrachtgever: 
Gemeente Dordrecht
Start bouw: nog niet bekend
Realisatie: nog niet bekend

loading map - please wait...

Huis van Stad en Regio 51.811175, 4.665542 Huis van Stad en Regio

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *